GÜNCEL

Başkan Gençay: "Didim 3T ile hak ettiği yere gelecek"

Didim Belediyesi'nin ilk kadın başkanı olan Hatice Gençay, Didim için tarım, turizm ve tarih odaklı '3T' planını hayata geçirdiklerini belirterek Didim'i hak ettikleri yere getireceklerini söyledi.

Gazete Duvar: Didim’in ilk kadın belediye başkanı olan Hatice Gençay, ilçede hedeflediği alanlarda atılım yapmak istiyor. 78 ülkeden ve 81 ilden insanların yaşadığı Didim’de kentin gündemi, ‘Üç T’ diye tanımlanan 'turizm, tarım ve tarih' alanlarında atılacak olan adımlar. Bu yönlü bir çalışma grubu kuran Gençay, kent halkı ve sivil toplum kuruluşlarıyla kararlar alıyor ve uygulamaya geçiyor.

Turizme yönelik artan talebi değerlendiren Didim Belediyesi, hayata geçirdiği turizm uygulamalarıyla sezonu uzattı. Avrupa merkezli yapılan görüşmeler neticesinde kışı boyu da uçuşların olacağı Didim’de 2025 sezonu da martta açılacak. Tarım konusunda çalışmalar yapan Didim Belediyesi, bölgenin ilk zeytinyağı tadım merkezini kurdu. Yine özel seralarda zeytin fideleri yetiştirilerek belediye tarafından halka ücretsiz dağıtılıyor.

Gençay ile 6 aylık çalışmalarını ve hedeflerini konuştuk. 

'MAAŞLARI ÖDEMEK İÇİN KONSERLERİ İPTAL ETTİM'

Didim’e dair nasıl bir tablo vardı göreve gelirken?

31 yıldır Didim’de yaşıyorum. Didim’de ilk kadın belediye başkanı olmanın gururunu da yaşıyorum. Didim turizm kenti olmasına rağmen hak ettiği değeri bulamamış ve bir şekilde bir elin değmesi gereken bir şehir. Göreve geldiğimde birçok sorunu olan ve bu sorunlarının da çözümü basit olan bir kent. Sorunlu bir kent aldım açıkçası.

Didim’de göreve gelince ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Bu süreç aslında benim için şans oldu. Didim halkı beni gerçekten kucakladı. 'Kadın eli değecek' diye yola çıkmıştık, halk da kadın eli değişin diye beni göreve seçti. Didim halkı çok sahiplendi beni. Sorunlarını anlatırken çözümleriyle beraber geliyorlar bana. Bu yöntem de sorunların çözüme katkı sunuyor. Göreve geldiğimde benden önceki yönetim personel maaşını ödemekte zorlanmış. Onların ödenmesi için çıktım dedim ki ‘çalışan arkadaşlarımın emeğini ödemeden Didim’de konser yapmayacağım' ve yapmadım. Didim halkı bunu çok sevdi ve Didim’de yaşayan sanatçılarla etkinliklerimizi yaptık. 6 aylık yönetimim sürecinde birlikte yönettik ve bazı sorunları aştık. Tabi sorunların çözümü için ekonomik altyapı lazım. Bu ekonominin sağlanması için de belediyenin gelirlerinin olması lazım. Belediye gelirlerinin az olması hatta olmaması bizi sorunların çözümünde zorladı. Bunların aşılması için çalışmalar yürütüyoruz.

Göreve gelirken sizin tespitini yaptığınız önemli sorunlar nelerdi? Nasıl aştınız bunları?

Didim turizm kenti, Didim tarım kenti, Didim tarih kenti... Ben buna ‘3T’ diyorum. '3T’nin birleştiği bu kentte sahip çıktığımızda hak ettiği yere gelecektir. Kentimizin öncelikli sorunu istihdam. Bu konuda Didim’e gelen yatırımcıların bize kolaylıklar sunduğunu düşüyorum. Bu yaz bu konuda sorun yaşamadık. Var olan belediye işletmelerimizde Didimli arkadaşlarımızı çalıştırdık. Yani aracı olduk ve sorunu çözdük.
Didim’in tanıtım ile ilgili sorunu var. Didim’de işlerin başına liyakatli kişiler geldi. Böylelikle bu alandaki sorunları da çözmüş olduk. Didim’in önümüzdeki aylarda tanıtım süreci başlayacak. Diğer bir sorun ise belediyemizin kurumsal yapıda olmamasıydı. Bunu da liyakatli kadrolarla dayanışarak aştık.